Toerisme Oost-Vlaanderen zoekt vrijwilligers: Peters/Meters gezocht voor de wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen

Toerisme Oost-Vlaanderen zoekt vrijwilligers: Peters/Meters gezocht voor de wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen


Op 27 juni 2017 werden de nieuwe wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen feestelijk voorgesteld. Zij  brengen het totaal aan bewegwijzerde wandelpaden in de regio naar 850 kilometer. Samen met de nieuwe wandelnetwerken werd ook de nieuwe belevingsgids ‘Koplopen’ voorgesteld, die de leukste wandelverhalen in de Vlaamse Ardennen vertelt. Daarnaast werkt Toerisme Oost-Vlaanderen ook aan enkele belevings- en spelelementen langsheen het netwerk. Al deze realisaties promoten we via www.wandelwalhalla.be, een inspirerende website die toeristen moet overtuigen een bezoekje te brengen aan ‘Vlaanderens mooiste landschap’.

De wandelnetwerkkaarten en de belevingsgids ‘Koplopen’ zijn voor €6 p.s. te koop via www.tov.be/webshop. Of koop onmiddellijk het ‘wandelwalhalla-pakket’ met alle vier de publicaties voor slechts €19,95.

Nu de realisatie van de wandelnetwerken achter de rug is dringt ook de organisatie van het onderhoud van de (knooppunt)bewegwijzering zich op. Net zoals voor alle overige fiets- en wandelroutes en -netwerken in Oost-Vlaanderen wil Toerisme Oost-Vlaanderen hiervoor een beroep doen op vrijwillige meters & peters.

Kandidaat peters & meters gezocht!

Peters & meters staan in voor de regelmatige controle (3 maal per jaar) van telkens een lus op het wandelnetwerk Zwalmvallei of Bronbossen en brengen verslag uit over foute of ontbrekende bewegwijzering, wegonderbrekingen of andere problemen op het traject.  Meldingen worden door Toerisme Oost-Vlaanderen (TOV) omgezet in werkopdrachten, die door aannemers worden uitgevoerd op het terrein.

Geïnteresseerd om mee de bewegwijzering van de nieuwe wandelnetwerken up-to-date te houden?  Surf naar www.tov.be/kandidaat, vul voor 15 november je gegevens/voorkeuren in en dan kom je op onze kandidatenlijst terecht.  In de loop van december nemen ze dan opnieuw contact met je op.

Wat vraagt TOV?

  • Je kan je minstens één maal per jaar (voorjaar, zomer of najaar) vrijmaken om de jou toegewezen lus op het wandelnetwerk te controleren.
  • Je beschikt over een computer met internettoegang, en computervaardigheden aangezien alle communicatie digitaal verloopt!
  • Je beschikt over een digitaal fototoestel of gsm met fototoestel.

Wat biedt TOV?

  • Je ontvangt gratis één van de twee nieuwe wandelnetwerkkaarten.
  • Je wordt één keer per jaar uitgenodigd voor een ontmoetingsmoment op een toeristische locatie, met hapje en drankje.
  • Je ontvangt jaarlijks een geschenk.
  • Je ontvangt je opdrachten en rapporteert via een speciaal ontwikkelde online toepassing, wat vlot rapporteren makkelijk maakt.

Toegevoegd op maandag 2 oktober 2017