Verkeersveilige nacht

vrijdag 1 december 2017

In de nacht van zaterdag 2 december op zondag 3 december vindt in Oost-Vlaanderen de 21ste verkeersveilige nacht plaats.  Naast intensieve alcohol- en drugscontroles, zal de bevolking gesensibiliseerd worden voor het feit dat alcohol en drugs niet samengaan in het verkeer.

De verkeersveilige nacht is het start van de BOB-campagne, die loopt van 1 december 2017 tot en met 29 januari 2018.

Hou het veilig!

Lees verder

Hakhoutbeheer

donderdag 30 november 2017

Hakhoutbeheer voor een gezond en veilig groen scherm

Bij hakhoutbeheer worden bomen en struiken tot op 15 à 20 cm boven de grond afgezaagd om ze weer te laten uitgroeien tot een jong, licht en vitaal groenscherm. Dit lijkt drastisch, maar dit is slechts tijdelijk. In het voorjaar komen al nieuwe scheuten tevoorschijn en binnen enkele jaren staat er een nieuw en meer gesloten groenscherm. Hakhoutbeheer is belangrijk voor de verkeersveiligheid en goed voor de natuur. Meer informatie vindt u op www.hakhoutbeheer.be

Hinder tijdens de werken?

De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. Hierdoor zal er slechts beperkte hinder zijn voor het verkeer. Hakhoutbeheer vindt plaats tussen 1.11.2017 en 15.03.2018.

 

Lees verder

Laadpaal op het Sint-Kornelisplein

maandag 20 november 2017
Laadpaal op het Sint-Kornelisplein

Op 5 december aanstaande zullen er werken worden uitgevoerd op het Sint-Kornelisplein. Bij deze werken zal een laadpaal voorzien worden voor twee elektrische wagens.

Lees verder

Pensioenpunt

maandag 6 november 2017
Pensioenpunt

Vragen over uw pensioen? Kom naar een Pensioenpunt!

De pensioendienst is aanwezig over het hele land. Zijn experts en die van het RSVZ komen naar je toe om tijdens een Pensioenpunt al uw vragen over uw wettelijk pensioen te beantwoorden.

Waar vind u het dichtstbijzijnde Pensioenpunt?

U vindt alle informatie (adressen, openingsuren, ...) op www.pensioenpunt.be.

! Opgelet ! Niet in alle Pensioenpunten zijn er steeds experten van de drie pensioenstelsels aanwezig (werknemer, ambtenaar, zelfstandige). 

Lees verder

Uitschrijven voor de papieren telefoonboeken

maandag 6 november 2017

Als milieubewuste gemeente kiezen wij samen met FCR Media, de uitgever van de Gouden Gids en Witte Gids, voor een gezamenlijke verdeling van de telefoonboeken.

Gebruikt u de papieren gids niet meer? Schrijf u dan uit via het formulier via deze link: www.goudengids.be/businesscenter/uitschrijven-gidsen

Personen die zich uitschrijven vóór 15 april 2018 zullen bij de volgende bedeling geen exemplaar meer ontvangen. De uitschrijvingen na die datum, gelden pas bij de bedeling van volgend jaar.

Bedrijven en adressen opzoeken kan ook ecologisch via www.goudengids.be of www.wittegids.be of de gelijknamige app, goudengids.be.

Hartelijk dank voor uw milieuvriendelijke medewerking!

 

Lees verder

Toerisme Oost-Vlaanderen zoekt vrijwilligers: Peters/Meters gezocht voor de wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen

maandag 2 oktober 2017
Toerisme Oost-Vlaanderen zoekt vrijwilligers: Peters/Meters gezocht voor de wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen

Op 27 juni 2017 werden de nieuwe wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen feestelijk voorgesteld. Zij  brengen het totaal aan bewegwijzerde wandelpaden in de regio naar 850 kilometer. Samen met de nieuwe wandelnetwerken werd ook de nieuwe belevingsgids ‘Koplopen’ voorgesteld, die de leukste wandelverhalen in de Vlaamse Ardennen vertelt. Daarnaast werkt Toerisme Oost-Vlaanderen ook aan enkele belevings- en spelelementen langsheen het netwerk. Al deze realisaties promoten we via www.wandelwalhalla.be, een inspirerende website die toeristen moet overtuigen een bezoekje te brengen aan ‘Vlaanderens mooiste landschap’.

De wandelnetwerkkaarten en de belevingsgids ‘Koplopen’ zijn voor €6 p.s. te koop via www.tov.be/webshop. Of koop onmiddellijk het ‘wandelwalhalla-pakket’ met alle vier de publicaties voor slechts €19,95.

Nu de realisatie van de wandelnetwerken achter de rug is dringt ook de organisatie van het onderhoud van de (knooppunt)bewegwijzering zich op. Net zoals voor alle overige fiets- en wandelroutes en -netwerken in Oost-Vlaanderen wil Toerisme Oost-Vlaanderen hiervoor een beroep doen op vrijwillige meters & peters.

Lees verder

Bediening lijn 41 tijdens de wegenwerken in Zwalm/Zottegem

maandag 21 augustus 2017

 

Tijdens de beide werken in Zwalm, blijft in Horebeke lijn 41 (Oudenaarde-Zottegem) zijn normale reisweg behouden. 

Zowel de haltes op de Broekestraat (halfweg), Broekestraat (Smarre), Korsele en Kromstraat worden bediend.

Lees verder

Droogte april-juni 2017 in Horebeke erkend als landbouwramp

woensdag 19 juli 2017

In Oost-Vlaanderen werden 44 gemeenten (volgens het KMI) in de maanden april-juni getroffen door uitzonderlijke droogte. Ook in Horebeke werd de norm overschreden waardoor de droogte werd aanvaard als landbouwramp.

Landbouwers die menen schade te hebben ingevolge deze droogte, kunnen de samenroeping van de gemeentelijke schattingscommissie vragen teneinde de schade te begroten.

Deze vaststelling is van primordiaal belang om bij de instelling van het Landbouwrampenfonds op een degelijke manier de geleden schade te kunnen staven en uiteindelijk de geleden schade deels vergoed te zien.

Lees verder

Waarschuwingsfase Vlaams warmteactieplan bereikt

maandag 19 juni 2017

   

Lees verder

Herbestemming kerk Sint-Kornelis Horebeke

dinsdag 2 mei 2017
Herbestemming kerk Sint-Kornelis Horebeke

Overeenkomstig het parochiekerkenplan wordt de kerk van Sint-Kornelis Horebeke niet meer gebruikt voor religieuze activiteiten en komt deze in aanmerking voor herbestemming.

Kerkraden en gemeente verbinden zich ertoe om in de zeer nabije toekomst een waardige herbestemming voor te stellen, rekening houdend met de status van beschermd monument.

Hierbij werd gedacht aan :

- Concerten

- Repetitieruimte voor harmonie en optredens

- Conferentie en lezingen

- Tentoonstellingen

- Filmvoorstellingen

- Activiteiten lokale scholen en verenigingen

- Theater en repetities

Alles kan in de mate dat de activiteiten in overeenstemming zijn met het cultuur-historisch en spiritueel karakter van de kerk.

Commercieel gebruik, partijpolitieke manifestaties, gebruik als opslag- en magazijnruimte worden uitgesloten.

Met deze oproep wensen wij dan ook te polsen naar ideeën, meningen en visie omtrent de herbestemming van de kerk.

Alle ideeën en suggesties zijn welkom en kunnen worden gericht aan het Gemeentebestuur van Horebeke, Kerkplein 3, 9667 Horebeke of per mail naar info@horebeke.be. vóór 01 juni 2017.

Lees verder