ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gemeentehuis

Kerkplein 3
9667 Horebeke

055/45 52 35
info@horebeke.be

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
09:00 - 12:00
Maandagavond:
17:00 - 19:30

Fiets- en wandelroutes

Wandelroutes

Driekerkenwandeling

Deze wandeling verbindt de dorpskernen van Sint-Maria-Horebeke, Sint-Kornelis-Horebeke en het gehucht Korsele. De volledige route telt 6,8 km, maar je kan ze op verschillende punten afsnijden. Download je plannetje hier.

 

Verken Horebeke

Vier nieuwe rustbanken worden ingewijd met een mooie wandelroute van 6,4 km. 

Een ideale manier om "(H)eerlijk Horebeke" te leren kennen met stevige stapschoenen aan. Langs de route passeer je beide dorpskernen, alle kerken, het gemeentehuis, het Abraham Hansmuseum, verschillende trage wegen, ... en uiteraard alle vier nieuwe zitbanken. Ontdek ze allemaal en geniet er van de prachtige, authentieke omgeving.

Langs de rustbanken worden ook vuilbakjes geplaatst: dankjewel om iedereen die na jullie komt een even fijne ervaring te bezorgen door onze gemeente vrij te houden van zwerfvuil. 

Start en aankomst zijn tegenover de kerk op het Sint-Kornelisplein. Je vindt er parkeergelegenheid en de mogelijkheid om je elektrische wagen op te laden. 

Wandelroute langs rustbanken en taalerfgoed

 

Wandelroutes door het Burreken

Het Burreken is een sprookjesachtig stukje Vlaanderen in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Het heeft alles om een natuurgebied van uitzonderlijke waarde te zijn: ongerepte riviertjes, oude bossen, prachtige valleien en steile heuvels. Het is een geklasseerd landschap dat bovendien erkend is als een Natuurreservaat, VEN- en Habitatrichtlijn gebied, waardoor het van een aantal extra beschermingen geniet. Het is een van de laatste natuurlijke stiltegebieden in Oost-Vlaanderen. Hier maak je kennis met een kleinschalig landschap zoals je er nog maar weinig vindt in Vlaanderen.

Het Burreken is in beheer van Natuurpunt vzw. Meer info en wandelkaarten kan u vinden via de website van het Burreken.

 

Wandeling "rond de Haaghoek in de Vlaamse Ardennen" 

De kasseien van de Haaghoek hebben de voorbije decennia al heel wat bloed, zweet en tranen gezien. De strook is namelijk een vast onderdeel in heel wat voorjaarsklassiekers. Als je graag in de voetsporen van bekende renners als Philippe Gilbert en Tom Boonen wil treden, kan je je stalen ros meenemen op je trip en je laten aanmoedigen door je familie of vrienden. Maar ook voor wie het wat rustiger houdt, heeft de regio rond deze beroemde kasseistrook heel wat te bieden. De  Rond De Haaghoek wandelroute voert je langs de charmante dorpjes rond deze iconische plek. De start van deze 11 kilometer lange wandeling bevindt zich op het Kerkplein te Sint-Maria-Horebeke.

Lees meer over wandelen in pittoreske dorpen of ga rechtstreeks naar de wandeling rond de Haaghoek.

 

Geuzenhoek wandelroute

Deze wandelroute laat je kennismaken met de rustige omgeving van Horebeke. De zo goed als volledig verharde wandeling van zo'n 11 km passeert langs o.a. langs de geuzenhoek en de molens. Het kaartje kan je hier downloaden.

 

Fietsroutes

Sinds het voorjaar 2014 is Horebeke aangesloten op het mountainbikenetwerk Vlaamse Ardennen. Met een start aan Café In den Trap Op, kan men aansluiting maken op de lussen van Zwalm (aan het Sint-Kornelisplein) en deze van Oudenaarde (aan Brouwerij Roman). Via de lus van Zwalm kan ook heel gemakkelijk de aansluiting worden gemaakt met de lus van Brakel.