ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gemeentehuis

Kerkplein 3
9667 Horebeke

055/45 52 35
info@horebeke.be

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
09:00 - 12:00
Maandagavond:
17:00 - 19:30

Corona

 

Nieuwe maatregelen - Samen de winter door

Link naar de nieuwe maatregelen

Politiebesluit van de Gouverneur van Oost-Vlaanderen - aanvullende maatregelen

 

Vaccinatiecentrum Vlaame Ardennen

www.vaccinatievlaamseardennen.be 

www.laatjevaccineren.be

Praktische vragen over het vaccinatiecentrum, de veelgesteld vragen aan het vaccinatiecentrum. Consulteer via deze link. Of contacteer de infolijn van het vaccinatiecentrum: 055/300 200

 

Buitenlandse reizen

Wanneer u naar het buitenland reist, moet u in bepaalde omstandigheden een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen. 

Hier vindt u het formulier, alsook de wanneer u dit moet invullen. 

Laat je vaccineren

Waarom vaccinatie tegen COVID-19 belangrijk is

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Doe het voor jezelf

COVID-19 kan een slopende ziekte zijn en het valt niet te voorspellen hoe ziek je ervan wordt. Je kan een milde versie doormaken, met symptomen die doen denken aan griep. Maar sommige mensen worden helaas veel ernstiger ziek en hebben zelfs intensieve zorg nodig. 

Vaccins gelden als de veiligste, succesvolste en goedkoopste manier om ziekte te voorkomen. De coronavaccins zijn erg doeltreffend. De kans dat je na vaccinatie nog COVID-19 oploopt, is dus véél kleiner dan wanneer je je niet laat vaccineren. 

Doe het voor elkaar

Een vaccin beschermt het individu. Maar als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is een ganse gemeenschap beschermd. Als je je laat vaccineren, bouw je dus mee aan groepsimmuniteit om zo controle te krijgen op dit virus en het uit de samenleving te krijgen.

Voor je (kwetsbare) geliefden of patiënten

Laat je je vaccineren, dan werp je meteen ook een dam op voor zij die zich omwille van onderliggende gezondheidsproblemen niet kunnen laten vaccineren (bv. iemand die een acute kankerbehandeling krijgt of zwangere vrouwen). Ook is vaccinatie belangrijk als je als zorgverlener of met risicogroepen werkt. Zo is de kans klein dat je anderen besmet.

Voor onze zorgverleners

Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door COVID-19. Het zorgsysteem is afgelopen jaar zwaar onder druk komen te staan door het hoge aantal coronabesmettingen en de talrijke hospitalisaties. Laat je dus vaccineren, zo help je ook de zorgverleners die altijd klaar staan voor jou.

Covid Safe Certificaat

Na vaccinatie, vindt je jouw certificaat terug in de Covid-Safe app.

Als je liever het certificaat afdrukt en op papier meenement, kan je het certificaat downloaden via www.mijngezondheid.be.

Relance-initiatieven

Hier vindt u een overzicht van de initiatieven genomen in het kader van de Covid-crisis, alsook voor de relance nadien.

 

Heb je nog vragen ? Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689

Wij volgen de ontwikkelingen hieromtrent op de voet en houden jullie op de hoogte.

Indien u twijfelt, kan u steeds telefonisch met ons contact opnemen.
Hou er rekening mee dat onnodige risico’s beter vermeden worden.