ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gemeentehuis

Kerkplein 3
9667 Horebeke

055/45 52 35
info@horebeke.be

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
09:00 - 12:00
Maandagavond:
17:00 - 19:30

Aangifte adreswijziging

Als u verhuist naar Horebeke, moet u uw nieuwe adres binnen de 8 werkdagen aangeven bij de dienst Burgerzaken. Ook als u binnen de gemeente verhuist, moet u dit aangeven. U kunt de verhuis pas aangeven als u ook effectief verhuisd bent.

U kan de adreswijziging aangeven aan het loket bij de dienst Burgerzaken. U brengt uw identiteitskaart mee.

Om de adreswijziging voor het hele gezin door te geven, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet.

Als een niet-ontvoogde minderjarige de verblijfplaats van zijn ouders voor het eerst verlaat om zijn hoofdverblijf elders te vestigen, moet hij vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.

Na de aangifte controleert een wijkagent of een bevoegde ambtenaar of u werkelijk op het aangegeven adres uw hoofdverblijfplaats hebt. Na deze controle wordt u ingeschreven op uw nieuwe adres en dient u langs te komen op het gemeentehuis om de adreswijziging door te voeren op uw identiteitskaart. Hiervoor heeft u uw elektronische identiteitskaart met pincode nodig.

Vanaf het moment dat uw identiteitskaart aangepast is, kunt u alle andere instanties van uw adresverandering op de hoogte brengen.

Het aangeven van een adreswijziging is gratis.