ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gemeentehuis

Kerkplein 3
9667 Horebeke

055/45 52 35
info@horebeke.be

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
09:00 - 12:00
Maandagavond:
17:00 - 19:30

Registratie poliovaccinatie

In België is de poliovaccinatie de enige verplichte vaccinatie voor kinderen. Elk kind krijgt vier vaccinaties voor de leeftijd van achttien maanden, tenzij er neven- of tegenwerkingen zijn. Bij de geboorteaangifte van uw kind ontvangt u een polioattest, bewaar dit zorgvuldig. De arts vult het attest pas in wanneer het kind de 4 dosissen toegediend gekregen heeft.

Dit attest bezorgt u na de laatste vaccinatie op 15 maanden terug aan uw gemeentebestuur. Bezorg dit attest aan uw gemeente vóór de baby 18 maanden wordt. Zo kan de gemeente controleren of de inentingen wel toegediend werden. Als u het polioattest verloren bent, kunt u op het consultatiebureau van Kind en Gezin of bij uw huisarts terecht voor een nieuw exemplaar.

In uitzonderlijke gevallen kan de arts beslissen om de inentingen oraal toe te dienen in drie doses of de inentingen uit te stellen. Ook in dat geval dient u het medisch attest aan de gemeente te bezorgen.

Een kind dat voor de leeftijd van 18 maanden van het buitenland naar België verhuist, kan volgens een ander schema gevaccineerd zijn. Wanneer het inentingsschema voldoet aan de geldende wetten van het land van herkomst, wordt het attest hier goedgekeurd. Wanneer het inentingsschema niet voltooid is of wanneer het attest ontbreekt, dan beslist de arts over het verdere verloop.